Sverige
17 mars 2021 06:25

Hästböcker – en älskad men ofta förbisedd genre

LitteraturBland hästälskare runt om i landet finns troligtvis många som plöjt både en, två och tre hästböcker under sin uppväxt. Linnéuniversitet lägger nu fokus på ämnet, när de bjuder in till en digital endagskonferens som inte bara riktar sig till författare utan alla som är intresserade av hästböcker.

Hästböcker – en älskad men ofta förbisedd genre
Den 22 april arrangerar Linnéuniversitetet en endagskonferens med fokus på hästböcker. Foto: Linnéuniversitetet

Den 22 april arrangerar Linnéuniversitetet konferensen ”En dag om hästböcker: Möten mellan författare, illustratörer och forskare”. I beskrivningen av dagen lyfter man upp ”hästböcker som en älskad men ofta förbisedd genre som rymmer många viktiga perspektiv och frågor”.

Genom konferensen vill Linnéuniversitetet lyfta fram både hästböcker och hästboksforskningen, och fungera som ett forum och nätverk för att diskutera genrens möjligheter och utmaningar. Utöver att vara en mötesplats för författare, illustratörer och forskare så öppnar man även upp förmiddagen för alla som är intresserade av hästböcker.

På programmet står bland annat ämnen som att titta på hästboken ur ett historiskt perspektiv, och vem är det egentligen som läser hästböcker och varför – en enkätstudie pågår just nu på temat.

Läs mer om konferensen och hur du deltar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden