Veterinärt
29 januari 2020 14:42

Hästkliniken i Skellefteå öppnar igen

NystartDistriktsveterinärerna tar över hästkliniken i Skellefteå, som varit stängd sedan Evidensia lade ner verksamheten i oktober i fjol.

Hästkliniken i Skellefteå öppnar igen
Kliniska undersökningar av hästar blir återigen möjlig i Skellefteå. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Tidningen Norran var först med att berätta om att hästkliniken på Skelleftetravet öppnar igen. Evidensia drev kliniken tidigare, men stängde den i oktober i fjol. Nu öppnar kliniken med hjälp av två hästveterinärer från kliniken i Vännäs, Antonio Cacioppo och Oliver Mackle. I februari kommer de att finnas på kliniken i Skellefteå en dag i veckan, och senare eventuellt mer vid behov.

Därmed kan hästägare återigen få hjälp med kliniska utredningar såsom hältutredningar, gastroskopier och tandkoll.
− Det känns bra att vi kan erbjuda detta. Det har varit tufft för hästägare eftersom även Evidensias klinik i Umeå stängdes i höstas, säger Helena Törnelius, distriktsveterinär i Skellefteå, till Ridsport.
− De akuta fallen fortsätter Distriktsveterinärerna i fält att ta hand om precis som tidigare, men nu kan vi också erbjuda klinisk specialistvård, fortsätter hon.

Om det handlar om stora akuta ingrepp som buköppningar måste hästägarna i Västerbotten även fortsättningsvis åka söderut. UDS i Uppsala är den närmaste hästkliniken med akutsjukvård dygnet runt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden