Sverige
23 januari 2023 08:59
Ridsportplus

Hästköp slutade med förlikning

ÖverenskommelseEn säljare hade sin häst, som annonserades ut som en "riktig gentleman", till salu hos en förmedlare. En köpare nappade, men kort efter köpet ansåg den nya ägaren att hästen inte motsvarade beskrivningen utan istället hade flera fel som fanns redan vid försäljningen. Nu har ärendet avgjorts i domstol.

Hästköp slutade med förlikning
Säljare och köpare har kommit överens om förlikning. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hästen såldes för 140 000 kronor i januari 2022, via en förmedlare. Säljaren beskrev hästen som ”en riktig gentleman och läromästare”, ”supersnäll i all hantering”, ”en stjärna för både hopp och dressyr” och med ”egen motor” – något som enligt köparen inte stämde.

Köparen valde att reklamera köpet, då hon ansåg att felen fanns redan vid försäljningen. Hon ville lämna tillbaka hästen och få tillbaka köpesumman, och ansåg även att hon borde få ersättning för de utlägg hon haft samt skadestånd – en summa på över 250 000 kronor.

Säljaren bestred köparens uppgifter och fallet togs till domstol, men nu har de båda parterna nått en förlikning i Nyköpings tingsrätt. Säljaren ska nu betala tillbaka 150 000 kronor till köparen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden