Sverige
23 september 2018 21:09

Hästlastbil påkörd av lastbil: Häst död efter olycka

OlyckaEn hästlastbil blev tidigare under söndagen påkörd bakifrån av en lastbil. En häst har dött till följd av skadorna.

Hästlastbil påkörd av lastbil: Häst död efter olycka
Olyckan inträffade strax efter klockan 6 på måndagsmorgonen. Arkivbild: Istock

Hästlastbilens bakre del demolerades ordentligt när den körde på bakifrån av en lastbil med släp på E20 nordväst om Eskilstuna. Polis, räddningstjänst, ambulanspersonal och veterinär kallades till platsen, skriver Eskilstunakuriren.
”Det är en lastbil som har kört in i den här hästtransporten bakifrån, men hur det har gått till vet vi inte”, säger Johan Gustavsson, inre befäl på räddningstjänsten i Eskilstuna till tidningen.

Enligt bland annat P4 Sörmland fanns sex hästar i transporten. En av dem är skadad och en annan har dött till följd av olyckan, uppger P4. Två personer fördes till sjukhus:
”Enligt de uppgifter jag har ska det ha varit två personer som avtransporterades till sjukhus. Skadeläget är oklart”, säger Tobias Wingemark, brandmästare vid räddningstjänsten, till SR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden