Världen
15 december 2020 15:55

Hästmässan Equitana skjuts fram

CoronapandeminEquitana, hästmässan som ofta kallas för världens största, kommer inte att hållas som planerat i mars 2021. Att genomföra en nedslimmad variant av mässan är inte aktuellt för arrangören.

Hästmässan Equitana skjuts fram
Det blir inget Equitana i mars nästa år - mässan skjuts på framtiden. Foto: EQUITANA/Behrendt und Rausch

Equitana, även känt som World Equestrian Show, skulle arrangerats i mitten av mars 2021 i tyska Essen. Men på grund av coronapandemin har man nu bestämt sig för att flytta fram mässan.

”Det här beslutet var inte lätt för oss, men vi fattade det i samråd med våra utställare och partners. Med tanke på utvecklingen av den pågående pandemin är det oklart när evenemangen kommer att kunna öppna upp igen under säkra former. Vi känner också osäkerheten bland våra utställare”, säger Benedikt Binder-Krieglstein, VD för arrangören Reed Exhibitions Deutschland GmbH, i ett pressmeddelande.

Event director Christina Uetz säger att det aldrig var aktuellt att genomföra en mindre upplaga av mässan.
”Vi vet hur mycket hela ryttarvärlden har sett fram emot Equitana. Vi vet också hur viktigt World Equestrian Show är som en marknadsplats och mötesplats för branschen och vilka höga förväntningar som är förknippade med den. En nedslimmad version av mässan var därför otänkbar.”

Arrangören jobbar nu med en plan för att kunna genomföra mässan senare under 2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden