Sverige
24 november 2016 12:29

Hästrea under Black Friday

Under Friends lär en hel del kunna fynda till så kallade Black Friday priser. Fredagen den 25 november gör Eva Gudmundsson på Flemminge Gård en rejäl hästrea - öppet för alla men bara mellan 12-15. Som med all rea gäller först till kvarn.

Hästrea under Black Friday
Eva Gudmundsson när hon sålde föl på elitfölauktionen 2015. Kim C Lundin kim@witnet.se

I år har Eva Gudmundsson tagit ut sju av sina egna uppfödningar till rean som hon genomfört tidigare. Då såldes en av Sveriges mest meriterade unga hopphästar här Pricewarrant F.

Eva Gudmundsson är uppfödare sedan flera år, här på Riksföl för ett antal år sedan med ett föl efter sin egen godkände hingst Carème.

– Jag säljer för att jag vill ge fler chansen och för att jag måste välja vilka jag satsar vidare på. Till exempel hade jag inte reat ut fölet efter Algot om det varit ett sto, men som hingstföl passar det inte mina planer. Detta är ett sätt att få kontakt med många jag aldrig når annars, det är både väldigt spännande, ganska jobbigt och jätteroligt på en och samma gång, säger Eva Gudmundsson.

Rea-hästarna är allt från årsföl till 4-åringar. 
– Vi erbjuder ingen provridning, det är inte rätt mot så unga hästar att flera efter varandra provar dem, så det gör vi inte.
– Däremot kommer vi att ha en startlista och visa dem alla en efter en – förutsatt att inte någon kommer och säger att de köper en häst utan visning, är det bara efter klockan 12 är det fritt fram, förklarar Eva.

Eva Gudmundsson är uppfödare och hoppdomare.

Hoppryttare kanske ska ta vägen genom Östergötland innan de når Friends, fynd utlovas.

Hästlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden