Dressyr
22 februari 2018 13:26

Hattrick för Ebba Kjellberg i Norge

InternationelltEbba Kjellberg slog till med tre segrar i klasserna för unga ryttare under det pågående trestjärniga meetinget i Vestfold, Norge. "Jag och "Limpan" har lärt känna varandra utan och innan," är en av ryttarens förklaringar till framgången.

Hattrick för Ebba Kjellberg i Norge
Ebba Kjellberg och Bogegårdens Limbery kommer hem med tre internationella segrar från Norge. Foto: Mathilde Kvernland

Ebba Kjellberg och Boegegardens Limbery (DWB val f 2005 e Limbus-Castor, uppf Jorgen Schmidt, äg Ulrika Kjellberg) vann de unga ryttarnas kür på onsdagen – det var ekipagets tredje seger på tre dagar. Ekipaget visade bland annat fin galoppökning i ett program som höll jämn nivå och gav 72,665 procent.

Jobbat med piruetterna
Ebba Kjellberg är extra nöjd med att piruetterna fungerade.
– Vi har jobbat mycket med dem för de är en helt ny rörelse för mig som young rider, säger hon och berömmer sin tränare Emma Jönsson.
– Jag har fått fantastisk hjälp av henne.

Ebba Kjellberg är 18 år och bor i Kullavik. Hon har redan hunnit tävla en del internationellt, både på ponny och som junior. Tillsammans med Boegegardens Limbery, ”Limpan”, var hon med på EM och slutade på 19:e plats. Hon har haft ”Limpan” sedan 2016.

Som helhet har jag och ”Limpan” blivit ett mer samspelt ekipage som lärt känna varandra utan och innan. Ebba Kjellberg.

–  Vi har gjort en resa tillsammans i både motgång och medgång. Han har stor personlighet och är världens charmigaste häst som man lätt tycker om. När man väl gör rätt själv ger han en fantastisk ridkänsla och han har talang för de svårare rörelserna som vi redan börjat smygträna, säger Ebba Kjellberg.

Inför tävlingarna i Norge har ekipaget haft samma upplägg som tidigare.
– Emma har varit min tränare i mer än fyra år nu och vi har kommit fram till ett bra upplägg som passar för att vi ska kunna prestera så bra som möjligt på tävling. Som helhet har jag och ”Limpan” blivit ett mer samspelt ekipage som lärt känna varandra utan och innan.

Vad har du för mål nu?
– Att göra ett bra SM och förhoppningsvis komma till Falsterbo och young riderklasserna där, det hade varit superkul.

Juniorerna hade också en kür i Norge på onsdagen, och även där blev det svensk seger genom Felicia Olofsson och Bellman på 72, 865 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden