Fälttävlan
25 april 2016 17:27

Hattrick för Storbritannien i Nations Cup

Storbritannien verkar vara oslagbart på Nations Cup i irländska Ballindenisk. Laget vann nationstävlingen där för tredje gången i rad. Svenske ryttaren Ludwig Svennerstål blev femma individuellt i klassen tillsammans med Southway.

Hattrick för Storbritannien i Nations Cup
Det vinnande laget med Izzy Taylor, Oliver Townend, Wills Oakden och Franky Reid-Warillow med lagledaren Philip Surl framför sig. Tony Parkes

Det brittiska laget blandande rutin med ungdomlig entusiasm i sitt lag under årets andra omgång av Nations Cup. Segerlaget bestod av Izzy Taylor, Oliver Townend, Wills Oakden och Franky Reid-Warillow. Laget vann med 20 straffpoängs marginal till andraplacerade Irland medan Frankrike kom trea. 

Rutinerade Oliver Townend var stigfinnare i segerlaget tillsammans med Cooley SRS och slutade också tvåa individuellt. Han lade grunden för britternas ledning från start till mål. Brittiskan Pippa Funnell vann klassen med Mirage d’Elle.

Sverige hade inget lag. Nästa omgång av Nations Cup går i brittiska Houghton Hall. 

Ludwig Svennerstål blev trea i meetingets tvåstjärniga klass tillsammans med Paramount Importance och femma med Southway i den trestjärniga Nations Cup-klassen. 
– Southway hade en riktigt bra start på säsongen här i Ballendenisk. Jag är väldigt glad över resultatet och att vårt partnerskap går från styrka till styrka, det blir verkligen bara bättre hela tiden. Även om det är fler bitar som fortfarande ska falla på plats så är vi helt klart på rätt väg, säger Ludwig Svennerstål i ett pressmeddelande.

Southway tävlades fram till nyligen av Ludwig Svennerståls syster Ellen Svennerstål. 

Resultat

Ställning i Nations Cup efter två omgångar: 
1) Irland 170 poäng
1) Frankrike 170 poäng
3) Storbritannien 155 poäng
4) Tyskland 10 poäng 
5) Australien 70 poäng
6) Sverige 60 poäng 
7) Italien 50 poäng 
8) Holland 45 poäng
9) Belgien 40 poäng

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden