Blogg
28 juli 2015 17:07

Hej och välkomna till min värld!

Här kommer ni att få följa tjejen med världens mest eftertraktade hästskötarjobb och mer därtill. Hon är en flitig arbetsmyra och hennes skyddsling har kallats världens mest berömda dressyrhäst. Det gör hennes jobb till både det bästa och det svåraste hästskötarjobbet någonsin. Säg Hej till Daggi och hennes "sköthäst".

Hej och välkomna till min värld!

Jag heter Dagmar Kallenberg och jobbar sedan 2010 på Schafhof hos Ann-Kathrin Linsenhoff med familj. De flesta känner nog till mig mest för hästen jag tar hand om… Totilas.

Det är vår resa mot EM i Aachen som ni ska få följa, med allt från packnings-ångest, träning, spa och kvalitetstid till landslagsträning hos teamtränare Monica Theodoresco. Sist, men inte minst, själva tävlingen i den basta tävlingsarenan man kan tanka sig.

Men tänkte ni skulle få en kortfattad tidsresa bakåt. Hur jag kom hit, vad jag gjort innan och mitt nuvarande jobb. Det har varit en minst sagt spännande resa full med utmaningar och äventyr, toppar och dalar så…

Glad läsning och välkomna!

Jag kom till Schafhof april 2010 som beridare. Flyttade mitt pick och pack med min dåvarande häst Amaranthus (bless him) efter 5 år på Lövsta Stuteri för drömjobbet hos Klaus-Martin Rath och Ann-Kathrin Linsenhoff. Siktet var inställt på att få lära mig rida av de bästa och ta del av en fantastisk ridkonst.

På Lövsta, eller snarare Stjärnborg som är unghästanläggningen och numera aven semin- och hingststation, hade jag fantastiska år. Lärde mig otroligt mycket. Allt från att köra traktor, tömma gödselcontainrar, harva, laga och göra hagar, vattenläckor, rida in och utbilda unghästar och arrangera fölvisningar. Slängde in sådär 200 kanelbullar också infor dessa visningar. (de som har smakat VET haha)

Fick träna för både Tinne och för Malin Cohlin som fortfarande är driftschef över Stjärnborg, jag kunde inte få en bättre grund!!  i hur ett stort professionellt stuteri sköts och 2008 fick jag examen som Diplomerad Unghästutbildare.

Efter 5 år var det dock dags att gå vidare, nu fick jag chansen att få åka till Schafhof som ligger ca 15 min utanför Frankfurt am Main i en liten stad som heter Kronberg im Taunus. Drömjobbet var ett faktum.

Jag har fått rida fantastiska hästar, träna för både Fru Linsenhoff och Herr Rath (man säger fortfarande Herr och Fru i det svart, gul, röda landet :)) samt för Matthias Rath.

Jag tävlade bland annat Danönchen OLD( f -07 e Danone – Rohdiamant ) som jag kvalade till Bundeschampionatet som 4-åring. Nu tävlas och rids han framgångsrikt av Matthias och något Bundeschampionat blev det inte, för fokus låg på en helt annan häst vid den tidpunkten ….

2011 var året som Totilas (eller Toto som vi kallar honom) kom in i mitt liv. Jag blev tillfrågad i april om jag ville ta hand om denna fantastiska häst, samtidigt som jag fick fortsatta rida. Det var minst sagt en chock, kommer ihåg att jag tänkte att jag måste ha gjort någonting rätt. Tror jag skrev fyra A4-sidor med frågor till Matthias om vad det skulle innebära och så vidare.

Ett typiskt ”Daggi”-drag…  

Lite kontroll-freak, perfektionist och försöker göra allt till 120 %.

Det var först meningen att bara vara för en säsong, jag var ju beridare egentligen. Men det fungerade så bra, älskade Toto och att jobba med Matthias så jag fortsatte.  

Och här är jag nu.

Ridningen har jag lagt på hyllan, satsar istället på stall-management och fysioterapi-utbildning. Att hålla våra topphästar i tip top shape. Jag har blivit som familjens högra och vänstra hand. Veterinär-assistent utbildning skall påbörjas i september och senare även utbildning till equi-terapeut. Möjligheterna jag får är helt fantastiska.

Men det bästa med mitt jobb och varför jag nu bloggar, är Toto…   🙂

Så än en gång
Välkomna till min värld tillsammans med Toto och vår resa tillsammans med Matthias mot Aachen och EM 2015.

Kram D & T

Ja, visst är det Totilas som jag gosar med.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden