Blogg
4 augusti 2012 12:00

Hejar på Rafalca vid sidan av svenskarna

Nu har de andra medierna i Sverige hakat på ridsporten ordentligt, vilken glädje det är!

Hela folket tittar helt plötsligt på fälttävlan och alla krönikörerna skriver om

det. Däremot kan jag tycka att det är på gränsen till rasistist när expressens krönikör säger att han “inte tycker om tyska herrar till häst”. Inte helt ok…

 

 

Mediernas ögon är riktade på hästsporten och har upptäckt hur det i USA blivit en jättegrej att presidentkandidaten Mitt Romneys fru deläger en häst som är med i OS. De kallar det för en elitisktisk sport och driver med allt som går att driva med, vilket är en hel del! Lite som Anrell när det begav sig i våras åker Stephen Colbert, som gör programmet som startat hyllningen/håningen, iväg för att testa på och man får ju erkänna att han är bra mycket modigare än vår svenska motsvarighet. Vågar piaff och allt!

Det som är riktigt intressant att Colberts kritik av Romneys hästintresse sprider sig eftersom Mitt försöker vifta bort fruns hästintresse och distansera sig från henne genom att säga att han inte bryr sig alls. Konstigt, tycker många amerikaner, att man är så ointresserad och nonchalant inför något som ens fru lägger all sin tid på. Mitt har till och med meddelat att han inte kommer att titta på hur det går för fruns häst. Tänk om dressyr ska spela en avgörande roll i det amerikanska valet..

Men nog med politik, här och här är klippen på när Stephen Colbert besöker Michalel Barisone, en före detta olympisk ryttare och tränare för det amerikanska laget.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar