Ponny
1 oktober 2017 19:00

Helgens vinnare i elitallsvenskan

PONNYDRESSYRUnder helgen har det vid tre tävlingar ridits elitserien i ponnyernas elitallsvenska.
Det är Zon Mitt som ridit sin första omgång. Zon Syd och Zon Väst har ridit sina andra omgångar.

Helgens vinnare i elitallsvenskan
Willands Ryttarförening vann även andra omgången av elitallsvenskan i Zon Syd.

Tävlingarna rids i Lätt A:P2 på regional nivå. Två till fem ryttare startar i varje lag och ett medelresultat för de två bästa ryttarna i laget räknas ut som lagets resultat.

Totalt är 37 lag anmälda till höstens elitserie i ponnydressyr i zonerna Syd, Väst, Mitt, Nord och Central. Zon Polar har ingen elitserie detta år.

Zon Mitt

Nu har första omgången ridits även för Zon Mitt. Det var vid Ryttarsällskapet Grums och åtta lag var med och tävlade. Segrade gjorde Vetlandaortens Ryttarförening med en genomsnittsprocent på 69,967 procent. I laget red Elsa Svensson/Fernando, Emilia Lindell/Mersbäksgård’s Dancing Spot och Kelly Nilsson/Claudius. Tvåa kom Bergs Hästklubb.

Resultat Grums Ryttarsällskap

Zon Väst

Susedalens Kör&Ridklubb stod för värdskapet för andra omgången. Sju lag kom till start och för andra gången på raken vann stod Särö Ryttarförening som segrare, denna gång med en genomsnittsprocent på 68,33. I laget red Maja Svensson/Sir Fervid, Ida Anderberg/Hopenhof’s James, Clara Tholén/Horshaga Pompom, Emilia Sjöblom/Vanity Fair och Sandra Andersson Wickström/Money Boy. Torslanda Ridklubb kom även denna gång på andra plats.

Resultat Susedalen 

Zon Syd

Det blev seger i repris vid andra omgången i Zon Syd också. Omgången reds vid Malmö Ridklubb och sex lag kom till start. Segervana Willands Ryttarförening vann med My Möllborn/Fix Fallera, Sofia Heimburg/Look Like Candy, Ebba Mander/Scilla, Ellen Hidgård/High Flying Top MG och My Sandgren/Lykkes Chester. Genomsnittsprocenten blev 69,683. Även denna gång blev det Ronneby Ryttarförening som kom på andra plats.

Resultat Malmö

Nu är det två veckor tills det rids några nya omgångar av elitallsvenskan. Helgen vecka 41 går andra omgången i Zon Mitt och tredje omgången i Zon Väst, Nord och Central.

Regler ponnydressyrallsvenska elitserien

Anmälda lag och tävlingsplatser 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden