Dressyr
9 januari 2019 17:16
Ridsportplus

Helgstrand köper ännu en Apache-son av Sophia Skobe Rosén

Spännande framtidFörra hösten köpte Andreas Helgstrand hingsten Jovian från Sophia Skobe Roséns Stall Säthälla. Nu har Helgstrand slagit till igen och köpt Iskander, även han efter Apache. Ny ryttare blir Cathrine Dufour.
– Jag tror att Cathrine och Iskander kommer att passa väldigt bra ihop, säger Sophia Skobe Rosén.

Helgstrand köper ännu en Apache-son av Sophia Skobe Rosén
Sophia Skobe Roséns Iskander är såld till Helgstrand Dressage. Foto: Privat/Madeleine von Koch

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hösten 2017 sålde Sophia Skobe Roséns Stall Säthälla hingsten Jovian (KWPN, hingst, f 2014, e Apache-Tango, uppf familjen Ten Bosch), någon månad efter att han segrat vid Folkvereniging Zuid-Holland Wests championat i Nederländerna. Spekulanterna var många och köparen var, som Ridsport berättade, Helgstrand Dressage.

Än en gång har nu Andreas Helgstrand köpt ett framtidslöfte i Tranås. Det är 6-åriga Iskander (KWPN, val, f 2013, e Apache-Inspekteur, uppf familjen de Mol) som under förra året gjorde drygt en handfull starter i 5-årsklasser med Sophia Skobe Rosén.

– Iskander har väldigt lätt för sig. Visst behöver han som alla unga hästar få tid och erfarenhet, men vår tid tillsammans har varit över förväntan.
– Han är en häftig häst, och väldigt speciell och rolig. Men, någonstans är de ju alltid till salu till rätt köpare, säger Sophia.

Ridsport, Show
Cathrine Dufour är Iskanders nya ryttare. Arkivbild: Roland Thunholm

Dufour tar över

Hon berättar vidare att det var Andreas Helgstrand som provred, och att det alltså blev affär. Ny ryttare på valacken blir Team Helgstrands landslagsstjärna och EM-bronsmedaljör Cathrine Dufour, vilket Sophia är mycket glad över.

– Jag tror att Cathrine och Iskander kommer att passa väldigt bra ihop, säger Sophia.
– Han är så känslig och elektrisk, och jag tror att Cathrine kan matcha det jättebra med sin mjuka ridning. Iskander är ganska ädel och inte så stor, och även på så vis kommer de att passa fint. Det blir spännande att följa dem framöver.

Mysig individ

49842978_1701265079979570_6406525964930514944_n
Gos hemma hos familjen Skobe Rosén. Foto: Privat

Efter en mellanlandning i Skåne är Iskander snart i sitt nya hem.

– Visst är det tråkigt att lämna honom ifrån sig – inte minst för att han är en sådan häst som är rolig att rida varje dag. Han är otroligt arbetsvillig, vill verkligen jobba och vill göra rätt.

Dessutom är Iskander något av en riktig mysis och gosar gärna, som synes på Sophias bild.
– Han är så otroligt go och enkel i all hantering – så enkel att barnen kan göra i ordning honom. Lugn och smidig, men samtidigt så känslig och häftig att rida är en perfekt kombination.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden