Avelsnyheter
13 november 2017 11:11

Jovian såld till Helgstrand Dressage

FörsäljningSvenskägda Jovian segrade för en månad sedan vid ett holländskt dressrychampionat. Nu har den lovande unghingsten bytt nationalitet - efter flera internationella förfrågningar har Sophia Skobe Rosén sålt Jovian till danska Helgstrand Dressage.

Jovian såld till Helgstrand Dressage
Andreas Helgstrand har fastnat för ytterligare en lovande unghingst och köpt Stall Säthällas Jovian. Foto högerbilden: Lottapictures

I stor konkurrens segrade Jovian (KWPN hingst f-14 e Apache-Tango,uppf familjen Ten Bosch) för en månad sedan vid Folkvereniging Zuid-Holland Wests championat i Nederländerna.

Dåvarande ägaren Sophia Skobe Rosén, Stall Säthälla AB i Tranås, berättade då att hon börjat tänka om kring Jovians framtid – hingsten var ursprungligen köpt som sporthäst.
– Jag har fått förfrågningar från hela Europa på semin från honom, sade Sophia Skobe Rosén till Ridsport för några veckor sedan.

Efter det framstående resultatet har Sophia haft flera internationella intressenter på Jovian, och det blev till slut Helgstrand Dressage som fick möjligheten att köpa Jovian. Sophia tror att köparnas tanke är att kombinera sport och avel i framtiden.
– Sperman checkades i samband med köpet och den ser väldigt fin ut. Så vi är nog många som hoppas på ett avelsgodkännande av honom, berättar Sophia för Ridsport.

Ridsport har senaste tiden rapporterat om flera unga hingstar som Andreas Helgstrand köpt på sig – bland annat Dragon Welt och Atterupgaards Botticelli.

För Sophia känns det tvådelat att sälja den lovande Jovian.
– Så klart sorgligt, men en försäljning öppnar även för nya möjligheter för framtida satsningar, säger Sophia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden