Dressyr
24 oktober 2017 15:31

Dragon Welt är såld

BLIR DANSKTullstorp Dressage Stable har sålt avelshingsten och den framgångsrika dressyrhästen Dragon Welt. Hingsten som fram till i somras var obesegrad på tävlingsbanorna är såld till Danmark.

Dragon Welt är såld
Ida-Linn Lundholm på Dragon Welt 1303, som nu är såld till Danmark. Foto: Roland Thunholm

Dragon Welt 1303 (HANN hingst f-12 e Dancier-Weltmeyer, uppf Pernilla Svensson) är unghingsten som redan haft stora framgångar på tävlingsbanorna. Han vann Breeders Trophy-finalerna både som 3- och 4-åring, vann 4-årsfinalen på Elmia och som 5-åring har han vunnit alla kval och finalen i Scandinavian Open, finalen i Falsterbo och 5-årsfinalen under Gothenburg Horse Show. Han var obesegrad på tävlingsbanan när han i somras gick till final vid unghäst-VM.

Hingsten har ägts av Tullstorp Dressage Stable och tävlats av deras beridare Ida-Linn Lundholm. Men nu flyttar den framgångsrika avelshingsten och dressyrhästen till Danmark – Dragon Welt är såld till Helgstrand Dressage.

I ett pressmeddelande från Tullstorp berättar Andreas Helgstrand att han tycker Dragon Welt är i en klass för sig.
”Vi har stått vid sidan av och sett hur han gång på gång har tagit hem seger efter seger”, säger Helgstrand i pressmeddelandet, som nu ser fram emot att ta emot ännu en spännande hingst i sin kollektion.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden