Avel
5 oktober 2016 08:00

Helsystrarna möts igen – nu med Alexander och Stephanie

På Falsterbo Horse Show möttes helsystrarna efter Baltimore i 5-årshoppningen. Nu möts Caroline Johanssons uppfödningar på nytt då de startar i Breeders Trophy med Alexander Zetterman respektive Stephanie Holmén.

Helsystrarna möts igen – nu med Alexander och Stephanie
Caroline Johanssons två uppfödningar undan Sally Moon och efter Baltimore (på bilden med Malin Baryard Johnsson) möts nu i Flyinges 5-årshoppning.

I somras berättade Ridsport om helsystrarna som tävlade mot varandra i Falsterbo och att det var nära att de aldrig ens blev till. En olycka höll på att helt sätta stopp för deras mamma Sally Moon (SWB, f 2003, e Quite Easy-Lucky Light, uppf Caroline Johansson och Fredrik Offesson).

– Hon gick från klarhet till klarhet och hade hoppat 5-årsfinalen här i Falsterbo när olyckan var framme. Sally Moon hade en så fin framtid och nu rasade allt. Hon skar av sig den yttre böjsenan på betet när hon vilade efter Falsterbo och om det inte hade varit för veterinären Florian Lackner som kämpade med att lappa ihop henne i fyra månaders tid hade det aldrig gått. Först trodde han att Sally skulle tas bort redan under första operationen, men han gav inte upp, berättade uppfödaren Caroline Johansson.

Sally Moon klarade sig, men det aldrig mer någon hoppning. I stället fick hon föl som nu är stora nog att visa framhovarna på banan. På Falsterbo red Caroline själv 6-åriga Winning Moon (e Baltimore, uppf Caroline Johansson) som har haft föl och därför hoppar som 5-åring, medan 5-åriga Belle Amie Moon (e Baltimore, uppf Caroline Johansson och Carin Thorén Hansson, äg Lise-Lotte Erlandsson) reds av Alexander Zetterman.


Belle Amie Moon, här med sin mor, rids nu av Alexander Zetterman.

Nu är Belle Amie Moon på Breeders med Alexander och startar idag bara några nummer efter sin syster bland de 126 stycken 5-åringarna. Winning Moon gör debut med Stephanie Holmén, som rider stoet sedan hon för en tid sedan köptes av Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson.
– Herregud ja, bättre än så här kan det ju inte bli, säger Caroline lyckligt om att hennes tjejer rids av två så namnkunnig ryttare och fortsätter:
– När jag såg Stephanie rida Winning Moon visste jag att det var helt rätt. Hon red henne otroligt bra.


Caroline och Winning Moon, som nu rids av Stephanie Holmén. Carolines mamma Andrine hjälper tillsammans med Carolines pappa Kennet till med uppfödningen.

Sedan Falsterbo, där Winning Moon gick bäst med 4+1 fel, har Belle Amie Moon satt flera felfria rundor med Zetterman, bland annat på Sundbyholm. Winning Moon hann göra några starter till med Caroline innan Holmén tog över tyglarna och idag debuterar de alltså på Breeders Trophy. 
Caroline är förstås på väg mot Skåne för att se sina uppfödningar hoppa mot varandra och på hemmaplan finns några framtidslöften. Sally Moon har två till lovande avkommor, ännu ett sto efter Baltimore och ett efter Diamantino VDL , som båda precis som systrarna har vunnit sina fölvisningar. Sally Moon är betäckt igen med Philippaerts-hingsten Cabrio vd Heffnick (HOLST, f 2002, e Cassini I-Calato). En gång i tiden var Rolf-Göran Bengtsson intresserad av Sally Moon och nu är det hennes avkommor som lockar namnkunniga ryttare.
– Efter att Lisen och Peder köpte Winning Moon började telefonen ringa ordentligt. Det blev en riktig rush efter de jag har kvar, men jag behåller dem lite till tills jag verkligen vet vad det är jag har, säger Caroline.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden