Blogg
15 februari 2015 07:00

Hemma från världscupfinalen

Bordeaux levererade snö fast det aldrig skulle snöa, icke talande fransmän och en fjärdeplats i världscupfinalen.

Det var en händelserik finalkörning. För att ta in tid från dagen innan valde Fredrik en annan väg i fyrans hinder än på warm up. En snäv U-sväng som verkligen bevisade hur fantastiska förlöpare han har. Mange man lyckades få in en kon mellan benen, men han var så kvick att bollen stannade kvar, man hörde hur publiken höll andan och hur alla pustade ut när vi hade passerat femmans port. Dock blev det ett litet missförstånd som gjorde att en boll åkte i tolvans port. Den bollen kostade en omkörning, men ska man hålla på att tänka om hela tiden så kan man ju också tänka att det kunde lika gärna ha varit en boll till.

Chardon, Sandmann och Boyd körde finalen, Chardon körde på i ett så högt tempo att han tog ut ena svängen lite mer än tänkt och hans ena förlöpare fick visa sina hopptalanger och tog ett stort skutt över ena tidtagningspelaren. Det hör till den mänskliga naturen att tappa fotfästet litegrann när en sådan sak inträffar, Chardon råkade efter detta ta fel port och riva en del av ett hinder och valde därför att utgå och hamnade på tredjeplats efter Sandmann på andra plats och Boyd som etta.

Men hörni en fjärdeplats är ju fantastiskt! Ta sig till final och tävla mot toppen i fyrspannskörning och dessutom prestera så pass bra som de gjort! Vi var iaf ett glatt gäng i lastbilen när vi åkte hem.

Kom hem klockan åtta på morgonen i tisdags, spenderade onsdagen med att packa upp och tvätta lastbil och torsdag fredag har det varit körkalas nere på Flyinge för världsmästaren. Februari kommer att vara vår överlevnadsmånad, snart är det ju också Göteborg horseshow. Visst ska ni dit? Team Persson kommer vara där och hoppas ni kommer och kikar på fyrspannen.

Nej, nu ska jag ut och putsa selar, har ni testat stubbentvålen förresten? Det är ju typ den bästa tvålen jag har stött på! Enda gången jag inte använder den tvålen är när selarna är så skitiga att man helst vill spola av dem, som de har en tendens att bli efter maraton. Då använder vi en geleaktig tvål man blandar ut i vattnet så man bara kan ösa på vatten och tvål utan att det torkar ut lika mycket som det skulle ha gjort om man bara hade vatten.

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden