Fälttävlan
22 maj 2017 17:00

Henrik Adnervik på svenskt sjukhus

Henrik Adnervik som fördes till sjukhus med ambulans efter fallet i Nations Cup har kommit tillbaka till Sverige. Han är åter på sjukhus för vidare undersökningar.

Henrik Adnervik på svenskt sjukhus
Ebba Adnervik red i samma lag som sin far Henrik i helgen. LottaPictures AB

Lagryttaren Henrik Adnervik föll i terrängen i Nations Cup och var tills i går kvar på sjukhuset i Polen. Då kunde han lämna sjukhuset för att åka hem tillsammans med sin fru och dottern Ebba, som också red i laget.

– Nu är han på ett svenskt sjukhus för vidare undersökningar, säger Ebba kring lunchtid på måndagen och berättar att familjen föredrar att ligga lågt med rapport om eventuella skador innan undersökningarna i Sverige är gjorda.

Trots hennes fars fall krigade Ebba vidare för det svenska laget som till sist blev trea och Ebba kände stort stöd under helgen.
– Vi i familjen är väldigt tacksamma för all support – både av svenskarna på plats, från förbundet och många andra. Vi fick verkligen känna på hur fint fälttävlans-Sverige är genom allt stöd vi fick från olika håll, säger Ebba.

Henrik Adnervik och Bally Quantos (SWB, val, f 2006, e Quite Easy-Robin Z, uppf Karin Lundholm) gjorde sina första internationella starter 2013 och har i sina två tidigare trestjärniga klasser varit felfria på hinder i terrängen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden