Hoppning
30 maj 2015 19:52

Henrik Ankarcrona 1,50-vinnare

Det blir ingen SM-medalj för Henrik Ankarcrona den här helgen på Hammarö, men han passade på att vinna lördagens 1,50-hoppning, som ingår i 7-star Spring Tour. Hästen Vincero debuterade 1,50 i går och gjorde nu sin blott andra start över den höjden.

Henrik Ankarcrona 1,50-vinnare
Vincero, född på Flyinge där Henrik arbetar en del som lärare, gjorde sin andra start i 1,50. Photographer Roland Thunholm

Av 15 startande tog sig fem vidare till winning round efter felfria rundor över 1,50-banan på Hammarö.

Jüri Sokolovski inledde winning round med att riva det allra första hindret. Amanda Gullström fick det sedan trångt mellan ettans oxer och tvåans räcke, vilket resulterade i att hon fick med sig tvåans övre bom.

Irma Karlsson, som vann 1,40-klassen tidigare på eftermiddagen på Balahe, fick rejäl fart på sin heta Starling 7. Hon tog sig felfritt över både ettan och tvåan men fick med sig treans räcke. Hon gick i alla fall i mål på den snabbaste tiden. 

En annan som rider fort är Marcus Westergren. När han rev tvåans räcke var det klart att den första delen av banan ställde till mest bekymmer för ryttarna. Nu klarade Westergren resten av banan felfritt och klockade in på dagens hittills bästa tid. 

Henrik Ankarcrona gick ut sist och satsade alla kort på att vara felfri. Det gick inte särskilt snabbt, men det behöver det heller inte göra när man sätter winning rondens enda nolla. Hästen Vincero (val f-05 e Emmerton-Robin Z, uppf Flyinge AB) debuterade 1,50 i går med åtta fel. I dag blev det alltså både felfritt och en blågul rosett.

– Jag fick ett väldigt bra utgångsläge, eftersom att jag var väldigt snabb i grundomgången. Hästen kändes väldigt fin.

– Alla andra hade haft ett ner och var snabba. Någonstans tänkte jag att det får bära eller brista. Jag säkrade rätt mycket, det var en taktiskt avvägning, säger Henrik Ankarcrona om taktiken inför winning round.

Närmast åker Henrik Ankarcrona till Strömsholm för att rida semifinalen i Agriaallsvenskan för sitt Flyinge. 

– Han ska gå i laget på Strömsholm men han kommer inte gå 1,50-hoppningen i 7-star där  i alla fall. Vi ska inte tömma honom helt. 

I torsdagens SM-kval utgick Henrik Ankarcrona efter att hästen Cora Quick inte kändes helt bra. Nu får han i alla fall en blågul rosett med sig hem från Hammarö.

– Det var plåster på såren. Nu går det lite lättare att köra hem. Det började dåligt men slutade bättre, säger han om helgen. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden