Hoppning
9 november 2016 10:30

Henrik har fått tillbaka Cantinero

Efter en kort tid med sitt eget företag har Henrik von Eckermann fått ännu ett namnkunnigt tillskott i stallet. Det är den tidigare tilltänkta OS-hästen Cantinero som är tillbaka hos Henrik och nu är under igångsättning.

Henrik har fått tillbaka Cantinero
Cantinero och Henrik von Eckermann kan snart vara på banan ihop igen.

I stallet hos Henrik von Eckermann finns redan bland andra OS-hästen och färska 1,60-trean Yajamila, Mary Lou som debuterade världscupen i Helsingfors med fyra fel och Hermes de Mariposa som Henrik placerade i premiären av världscupen.

Efter ett kärt återseende har Henrik nu ännu en välmeriterad partner i form av Cantinero (val, f 2002, e Cento-Cash, äg Qatar Armed Forces) som fram tills nyligen stod hos Henriks förra arbetsgivare Ludger Beerbaum.  Den nya, egna verksamheten bygger  von Eckermann upp i ett eget stall på Karl Schneiders gård i Bonn efter tolv år hos Beerbaum. Det var just Schneider som tidigare organiserade samarbetet där Qatar Armed Forces upplät Cantinero till Henrik och även nu har han ett finger med i spelet.
– Jodå, de gör ju fortfarande affärer och ägarna ville helt enkelt att Cantinero skulle till mig, säger Henrik.

De stora banorna är ännu en bra bit bort för Cantinero som är under igångsättning efter sin skada.
– Cantinero är absolut ett bra tillskott, men jag vågar inte riktigt tro på det förrän han är tillbaka ordentligt, säger Henrik.

Tidigare i år var Cantinero plötsligt halt och svullen på höger fram när han kom ut ur sin box. Trots många undersökningar hittades aldrig orsaken.
– Har vi tur kanske det bara behövde tid för att läka ut. Tyvärr vet man aldrig, kanske det kommer tillbaka när han börjar hoppa igen. Vi hoppar inte än, men han mår väldigt bra och rör sig fint.

Sedan Henrik sist startade valacken i februari i Hongkong har den inte tävlat alls. Henrik och Cantinero har bland annat hoppat EM, världscuper och Nations Cup tillsammans. Länge såg Cantinero ut att vara den som skulle göra honom sällskap till OS i Rio, men när ägaren Qatar Armed Forces i sista stund ändrade sig och sa att Henrik måste köpa hela valacken, vilket han inte kunde göra, försvann den möjligheten eftersom hästen åtminstone måste vara delvis svenskägd vid ett OS.


Ekipaget på EM 2015. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden