Hoppning
15 oktober 2016 17:00

Henrik och Peder placerade i dagens Grand Prix

Välrdcupmeetinget i Oslo har rullat in på sin andra dag och bjudit på fler fina svenska prestationer. I dagens femstjärniga Grand Prix på 1,50-1,60-nivå tog sig våra OS-ryttare Peder Predricson och Henrik von Eckermann båda till omhoppning och knep sedan varsin placering.

Av 47 startande lyckades 11 nolla i grundomgången, däribland alltså Peder Fredricson på H&M Flip’s Little Sparrow (SWB, sto f-06, e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson) och Henrik von Eckermann på Hermes de Mariposa (BWP, val, f-07 e Canturo-Power Light, uppf Herman de Brabander).

I omhoppningen drog sig båda på fyra hinderfel – Henrik med tiden 44,31 sekunder hamnade med det på en niondeplats och Peder med sina 45,25 sekunder placerade sig på 11:e plats. Felfri i både grundomgång och omhoppning och överlägset snabbast tid hade belgiska Pieter Devos på Espoir som vann klassen och därmed tog hem förstapriset på nästan 230 000 kronor.

I prispengar blev det för svenskarna drygt 25 000 kr till Henrik och drygt 20 000 kr till Peder.

I morgon fortsätter tävlingarna med världscupen, där vi har både Henrik och Peder i startfältet tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden