Sport
14 augusti 2016 17:20

Henrik slog till med felfritt

Henrik von Eckermann och Yajamila ville inte vara sämre än Peder Fredricson och All In. Det blev solklart felfritt och andra svenska nollan. "Hon fick kämpa lite sista linjen. Hon har så mycket vilja och skalle," säger Henrik von Eckermann.

Henrik slog till med felfritt
Henrik von Eckermann och Yajamila fortsätter att leverera. BILDBYRÅN

När Henrik von Eckermann kom in på banan med dagens tredje SWB-häst, Yajamila, hade de svenska lagkamraterna hittills fixat en åttafelare och en felfri runda. Henrik och Yajamila hakade på det bästa alternativet och slog till med en superstart på stoets största utmaning hittills. Henrik supportade där det behövdes och utan några frågetecken blev det felfritt.
– Hon svarade bra framåt och kämpade på där inne. Hon fick kämpa lite sista linjen. Hon har så mycket vilja och skalle, säger Henrik von Eckermann. 

Ekipaget, som debuterade tillsammans i februari, visade precis samma fina form som i exempelvis Falsterbo och nu är de vidare indivduellt.
– Det känns skönt. Man vet ju aldrig. Hon har ju aldrig sett något sånt här. Det känns skönt att ha den här rundan i ryggsäcken nu och veta att hon inte blir något tittig, säger Henrik von Eckermann. 

När han tog över stoet och började tävla henne i 1,40-hoppningar i februari insåg han ganska snart att det skulle kunna bli en möjlig OS-häst.
– Jag blev ju av med mina andra hästar en efter en och eftersom Yajamila har svenska ägare var det ju möjligt. Jag gjorde upp en plan och följde den, säger Henrik von Eckermann som liksom sina lagkamrater tyckte det var svårt därinne:
– Jag försöker aldrig att titta så mycket på de andra utan följer min plan. Om man tittar på 20 ryttare får man tolv olika svar på hur till exempel en linje ska ridas. 

Hänga med i klassen här.
Läs allt från OS här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden