Hoppning
19 augusti 2019 06:30

Henrik von Eckermann dubbelt 1,50-placerad

InternationelltEM-veckan laddas bäst upp med tävling för Henrik von Eckermann. I tyska Donaueschingen blev det under helgen två 1,50-placeringar.

Henrik von Eckermann dubbelt 1,50-placerad
Henrik von Eckermann tog två 1,50-placeringar i tyska Donaueschingen denna helg. En av dem med Flotte Deern (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Parallellt med EM i fyrspann har det ridits trestjärnig hoppning i tyska Donaueschingen. Svensk ryttare på plats har varit Henrik von Eckermann, som plockade med sig två 1,50-placeringar innan det är dags att ladda om för EM-veckan.

Under fredagen blev det ett tidsfel och en fjortonde plats bland 55 ryttare med Flotte Deern 5 för Henrik. Klassen vanns av Koen Vereecke, Belgien, på Igor van de Wittemoere.

Lördagens 1,50 var felfri i grunden för Henrik men fyra fel i omhoppningen gav honom sjätteplatsen med Fancy Me bland totalt 57 ekipage. Klassen vanns av Niklaus Rutschi, Schweiz, på Clearwater.

I söndagens Grand Prix-hoppning blev det åtta fel i grundomgången med Flotte Deern och en plats på nedre delen av resultatlistan. GP-klassen vanns av Lucas Porter, USA, på C Hunter.

Resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-