Hoppning
6 augusti 2021 13:42
Ridsportplus

Henrik von Eckermann: ”En perfekt runda”

OS i TokyoÅterigen blev Henrik von Eckermann först att sätta nollan i OS i Tokyo. Med startnummer 12 gick han i mål felfri på hinder och inom tiden.
- Det var en perfekt runda, säger en nöjd Henrik von Eckermann efteråt.

Henrik von Eckermann: ”En perfekt runda”
Henrik von Eckermann blev ännu en gång den första att sätta nollan. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Henrik von Eckermann döljer inte att han var besviken efter att ha missat medalj i onsdags, och är därför desto gladare efter dagens felfria ritt.

  I morgon är en helt ny dag, helt nya kort. Då spelar det ingen roll vad vi gjort. Henrik von Eckermann.

  – Det var en perfekt runda. Det var viktigt för mig. Jag hade en dag som jag fick svälja litegrann. Men att få ta sig samman nu och rida det här, efter besvikelsen i det individuella, det känns väldigt bra.

  – Jag är så glad för känslan var som att hoppa uppvärmningshoppningen med honom. Han visste exakt vad han skulle göra, allting stämde som jag ville. Det var en fantastisk känsla inne på banan. Då njuter man av det.

  Henrik von Eckermann säger också att värmen snarast är till fördel för King Edward.

  Fördel med värmen

  – Det är en fördel med värmen för mig, min häst är lite mer spänd och exalterad. Man måste se till att han håller sig cool. Den här värmen gör att man slipper den där edgen på dem, den blir gratis gjord i värmen.

   

  – Det är ungefär som att någon är väldigt nervös och så bara slappnar det litegrann. Som när du går ut och det är tio minus och du står och spänner dig, medan värmen får dig att slappna av. Så är det med hästen också. Han hoppar bäst när han är avslappnad och jag bara kan hålla en jämn rytm i banan.

  Lagfinalen kvar

  Nu återstår lagfinalen i morgon, lördag.

  – I morgon är en helt ny dag, helt nya kort. Då spelar det ingen roll vad vi gjort, bara att vi kvalat. Men jag är glad att ha gett resten av laget en bra början. Sen får vi hoppas att det håller hela vägen, säger Henrik von Eckermann.

   

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden