Ridsportpodden
6 augusti 2021 06:29

OS-podden: Taktikande med ekipagebyten i lagtävlingen

Del 15De flesta nationer som på förhand anses ha med medaljstriden att göra har bytt ut ekipage inför fredagens kval till lagfinalen i OS. OS-podden berättar om ekipagebyten i bland annat Tyskland, Holland, USA och Frankrike. Det blir också OS-minnen med Jana Wannius, som har gjort OS både som ryttare och förbundskapten i hoppning.

OS-podden: Taktikande med ekipagebyten i lagtävlingen
Det är inte varje dag hästar hoppar över så gott som nakna gubbar som hukar i buskarna. OS-poddens hoppexpert Helena Lundström tycker till kring banan i OS-podden. Foto: FEI/Christophe Taniére

Redan tidigt på torsdagen blev det känt att Storbritanniens Scott Brash och Irlands Cian O’Connor inte startar kvalet till lagfinalen i dag, fredag.

Men när OS-podden synar startlistorna finns där många fler förändringar än så på kvällen före kvalet. Det handlar om ekipagebyten jämfört med vilka som startade den individuella tävlingen  i flera av trupperna som bedöms ha med medaljstriden att göra.

Alla hästar som är kandidater till lagtävlingen besiktigades på torsdagen.

Detta innebär bland annat att USA:s stjärna McLain Ward går in i tävlingen direkt i lagkvalet. Samma sak gäller med Brasiliens Rodrigo Pessoa som inte synts på den spektakulära banan med flera ganska speciella hinder.

– Det ser ut som att det finns taktik från vissa håll. Och mer kan det bli eftersom det också går att byta ekipage mellan kvalet och lördagens final. OS-poddens hoppexpert Helena Lundström.

Lyssna på avsnittet via spelaren nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Här hittar du Ridsports OS-podd (17)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden