Ridsportpodden
26 juli 2021 06:29

OS-podden om bombminnen, GP-kvalet och Gio

Del 4Visste du att det fanns tankar på att låta Ulla Håkanson tävla Jan Brinks reservhäst på OS i Sydney 2000? Eller att Ridsports fotograf var drygt 20 meter från bomben som smällde i Atlanda under OS där 1996? Eller att Charlotte Dujardins Gio i stort sett var en vildhäst när han var tre år.

OS-podden om bombminnen, GP-kvalet och Gio
En intervju med Sarah och Roland Thunholm och historien om hur Gio blev Charlotte Dujardins OS-häst är en del av innehållet i detta avsnitt av OS-podden. Foto: Emelie Samuelson/FEI/Christophe Taniere

OS-poddens dressyrexpert Liane Wachtmeister reflekterar och analyserar det hon såg i söndagens Grand Prix-dressyr, och går extra noga igenom hur finalklara Juliette Ramels Buriel har utvecklats.

Du får också höra första delen av två i en längre intervju med Ridsports mångåriga medarbetare Sarah Thunholm och Roland Thunholm.

Paret berättar bland annat om ett hästbyte som kunde ha blivit av i det svenska dressyrlaget i Sydney och hur nära Roland Thunholm var bomben som small av i Atlanta 1996. Hör också Sarah Thunholm resonera över OS betydelse för ridsportens utveckling.

Dessutom får du höra historien om hur Gio hamnade hos Charlotte Dujardin och varför Desperado inte startar i Tokyo.

Lyssna på avsnittet via spelaren nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Här hittar du Ridsports OS-podd (17)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden