Hoppning
15 oktober 2023 08:04

Henrik von Eckermann trea i femstjärnig Grand Prix

InternationelltDet blev svenskt i prislistorna även på lördagen under det pågende femstjärniga världscupmeetinget i Oslo.

Henrik von Eckermann trea i femstjärnig Grand Prix
Världsettan Henrik von Eckermann och Calizi. Foto: Astrid Marie Årdal

Sent på lördagskvällen hoppade Henrik von Eckermann till sig en tredje plats i Grand Prix-hoppningen som gick över 1,60-hinder och hade 44 startande.

Det var tillsammans med skimmelstoet Calizi (DSP sto f 2013 e Cellestial-Stakkatol, uppf Lengert, äg Dufour Stables) som tredje platsen kom. Det svenska ekipaget stod för en av fem felfria rundor i grundomgången, där det precis som fredagens 1,45-klass var många ekipage som fick tidsfel.

I omhoppningen satte fyra ekipage en nolla, och snabbast bland dem var Frankrikes Simon Delestre/Dexter Fontenis Z med en tid som var två sekunder snabbare än von Eckermanns. Delestre plockade hem drygt 250 000 kronor i prispengar med Henrik von Eckermanns placering gav drygt 150 000 kronor.

Calizi har visat vad hon går för i världscupsammanhang tidigare, hon vann en 1,55-klass i Basel i januari och har dessutom gått flera Nations Cup för Sverige. Men i söndagens världscuphoppning rider den svenske världsettan Dzara Dorchival.

1.placesimondelestredexterfonteniszfotoastridmarieardal
Simon Delestre och Dexter Fontenis Z. Foto: Astrid Marie Årdal

Det blev svenskt även på sjunde plats i lördagens 1,60-hoppning genom Peder Fredricson/Vroom de la Pomme Z med 1 fel i grundomgången. Dessutom red Steve Guerdat, Schweiz, sin SWB-häst Albfuehren’s Maddox till en tolfteplacering.

Här finns allt du behöver inför söndagens världscuphoppning som Ridsport direktrapporterar ifrån.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden