Hoppning
19 april 2019 08:46

Henrik von Eckermann tvåa i Miami

Global ChampionsSvenskarna höll sig väl framme i torsdagens 1,55-hoppning i Miami. Henrik von Eckermann fick en lysande start på meetinget med en andraplats tillsammans med Que Bueno de Hus Z, och Mali Baryard Johnsson hjälpte Berlin Eagles till en femteplats.

Henrik von Eckermann tvåa i Miami
Henrik von Eckermann red hem en individuell andraplats med Que Bueno de Hus Z i Miami. Foto: Stefano Grasso/GCL

Tredje omgången av Global Champions rids denna vecka i amerikanska Miami Beach. På plats för Sverige finns Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Evelina Tovek och Henrik von Eckermann, och det blev för flera av de blågula ryttarna en trevlig start på meetinget.

Torsdagens högsta klass var första rundan av Global Champions League. Hinderhöjden låg på upp till 1,55, och klassen reds direkt mot klockan. Endast fyra ryttare av de 51 startande tog sig felfritt runt banan, och näst snabbast var Henrik von Eckermann på 9-åriga Que Bueno de Hus Z, som därmed tog hand om andraplatsen och drygt 195 000 kronor i prispengar. Malin Baryard Johnsson fick fyra fel med H&M Indiana, men resultatet räckte till en placering i klassen – drygt 24 000 kronor i prispengar blev det för plats 12.

Utanför placering blev Evelina Tovek och Dalilia de la Pomme med fem fel, samt Peder Fredricson och Zacramento med åtta fel. Individuellt vanns klassen av hemmaryttaren Kent FarringtonCreedance.

St Tropez Pirates i ledning

Henrik von Eckermann ingår inte i något GCL-lag i år, och Peders runda ingick inte i Shanghai Swans denna gång. Malins lag Berlin Eagles ligger på femte plats efter första rundan med totalt åtta fel – lagkamraten Emil HullundbaekChalisco fick också fyra fel. Sjätte plats ligger Scandinavian Vikings på där både Evelina och lagkompisen Christian Ahlmann/Take A Chance On Me Z red på fem fel.

I ledning efter första rundan i Miami Beach ligger St Tropez Pirates med Athina Onassis/MHS Going Global som red på tre fel, och Pieter Devos/Espoir som var en av de få felfria. Prague Lions ligger tvåa på fem fel, och Shanghai Swans ligger trea på fem fel efter att Peders lagkamrater Daniel Deusser och Shane Sweetnam ridit med noll respektive fem fel.

Under torsdagen reds en 1,45 där ingen svensk ryttare placerade sig. Felfritt blev det dock för Peder Fredricson och H&M Christian K.

Andra rundan av Global Champions League i Miami rids på lördag kväll lokal tid, det innebär natten mot söndag för oss i Sverige.

Individuella resultat
Lagresultat efter första rundan i Miami Beach
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden