Fälttävlan
7 januari 2021 11:23

Hermanstorp arrangerar NM i fälttävlan

MästerskapI september står Hermanstorps Kör och Ridklubb som värd för de nordiska mästerskapen i fälttävlan, och arrangören ser fram emot att välkomna över 200 hästar. - Vi är redo för en stor internationell tävling nu, konstaterar klubbens ordförande Stefan Engelsson.

Hermanstorp arrangerar NM i fälttävlan
NM i fälttävlan ska i år ridas hos Hermanstorps Kör och Ridklubb. Arkivbild: Roland Thunholm

Hermanstorps Kör och Ridklubb, som håller till på Stum utanför Falkenberg, har arrangerat fälttävlan i många år. För några år sedan tog man sig an lag-SM, men nu planerar klubben för sin största tävling på hemmaplan hittills – nordiska mästerskapen den 24-26 september.

Frågan kom från Ridsportförbundet, om klubben ville ta på sig ansvaret att stå som arrangör för mästerskapet. Efter dialog och uppbackning från Falkenbergs kommun valde man att tacka ja.

– Vi är redo för en stor internationell tävling nu, säger klubbens ordförande Stefan Engelsson i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Vi blev utsedda till årets bästa arrangör efter lag-SM 2018 och blev så klart glada över frågan från förbundet. Samtidigt ser vi att det är ett ansvar och att det krävs ett stort arbete av alla i hela klubben och de som vi har runt omkring oss. Vi har till exempel ett bra samarbete med Falkenbergs motorklubb, vi får låna motorbanan till uppstallningen av hästar. Extra roligt är att vi har flera egna duktiga ryttare som kan vara med och slåss om medaljerna, det bör dra extra stort intresse till tävlingarna.

Över 200 hästar

På NM kommer hemmahoppen att få möta ryttare från Danmark, Norge, Finland och de baltiska länderna – totalt förväntas över 200 hästar komma till Hermanstorp i september.

– Vi i kommunen är glada att efter ett år med färre evenemang nu kunna se fram emot ett stort mästerskap här i Falkenberg. Förutom att kommunens invånare får möjlighet att se spännande tävlingar och fina hästar är det bra för kommunen och vår besöksnäring, säger kommunstyrelsens ordförande Per Svensson i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden