Dressyr
8 maj 2018 17:10

Het dubbelseger för Josefine Krönfeldt i Rappestad

Nationella vinnareTvå nationella dressyrer reds i helgen. Ett snyggt facit ordnade Josefine Krönfeldt, som kom såväl etta som tvåa. ”Två ganska heta hästar med mycket vilja”, säger Josefine om sin duo.

Het dubbelseger för Josefine Krönfeldt  i Rappestad
Josefine och Xanadoo Vena, som fick ta emot även Mirós blågula rosett. Foto: Privat

– Jag är jättenöjd. De är två ganska heta hästar med mycket vilja och energi, säger Josefine Krönfeldt som i helgen vann och kom tvåa i Intermediaire I hos Rappestads RK.

Segerhästen var den egna uppfödningen Miró (SWB, f 2004, e De la Gardie-Trombon) som vann på 68,48 procent före stallkompisen Xanadoo Vena som gjorde sin fjärde start på nivån och fick 67,304 .

Josefine, med flera SM som junior/young rider inklusive ett SM-silver samt junior-EM på meritlistan, har utbildat båda hästarna. Förhoppningen är att snart debutera Intermediaire II med Miró. En prisutdelning intill gjorde att hon strategiskt fick ”saferida” till viss del på valacken som tände till, men likväl bar det till seger.
– Det har varit lite av bergochdalbana med båda två, men de har börjat lugna ner sig. Även om det är svårt ibland med så mycket vilja är det väldigt kul att de har det där drivet, säger Josefine om duon.

Även hos Ledingenäs Dressage Club var det nationell dressyr med Intermediaire I som högsta klass. Segern gick solklart till Anna Österberg med Rolecz (SWB, f 2009, e Rosevelt-Calino, uppf Lena Nilsson) på 70,588 procent.

Resultat Rappestad
Resultat Ledingenäs

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden