Ponny
27 juli 2014 14:58

Hett ponnyderby klart

Ņrets upplaga av Svenskt ponnyderby i dressyr och hoppning reds i ett stekhett Dagstorp. Philip Svitzer blev söndagens första derbyvinnare när han hoppade hem kategori B.

Hett ponnyderby klart
Julia Persson vann Svenskt ponnyderby 2014 för kategori C. Lotta Gyllensten

Nästan tre minuters ridning över 18 hinder i 30 graders värme var inget som avskräckte Philip Svitzer, Flyinge Ryttarförening, när Svenskt ponnyderby avgjordes hos Dagstorpsortens Ryttarförening på söndagen.
– Men det var väldigt varmt att rida, säger 12-åringen som var den enda som var felfri i derbyts grundomgång för kategori B. 
Han red Oliver som vann derbyt tillsammans med storebror Tom Svitzer 2010. Vattengraven, banken och pulvermangraven var inga problem för den 16-åriga ponnyn som också tog sig an de tilltagna galoppsträckorna med entusiasm.
– Oliver är fantastisk. Han går på allt, säger Philip Svitzer.

Svenskt ponnyderby i hoppning gick i medelsvår B. I kategori C gick tre av de 15 startande ekipagen till omhoppning och där lyckades Vetlandaortens Ryttarförenings Julia Persson bäst med sin Poetic Annie. Ekipaget var det enda som var felfritt även i omhoppningen. 

I kategori D var det också 15 startande ekipage. Här var Helsingborgsryttaren Frida Lovén med Fellini ensam om att dubbelnolla. 

Stora rundans final i dressyr gick i Lätt A:P0 för kategori B och FEI:s individuella mästerskapsprogram för kategori C och D. I kategori B vann Djursholmsryttaren Ellen Hedbys med Parcybedw Brenyn Du på 67,148 procent. Tvåa blev förra årets segrare, Zelma Björk med Ollies Felix. Hon var nöjd med sin prestation trots allt.
– Min ponny kändes jättefin, det kändes bara bra, säger 11-åringen som tävlar för Åsbo Ryttarförening.

I kategori C vann Willandsekipaget Amanda Barnestam Olsson/Daylight med 71,667 procent. I kategori D red Linnéa Holmgren, RS Grums, Bjirmen´s Tsjalling till seger med 70,65 procent. 

Resultat, dressyr

Resultat, hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden