Sverige
14 september 2019 06:07

Hinder ska förhindra nya olyckor med häst

OlyckaEfter att en häst skenat rakt ut i trafiken i Blekinge, blivit påkörd och dog har hinder satts upp för att förhindra att det händer igen.

Hinder ska förhindra nya olyckor med häst
Det finns förhoppningar om att de nya hindren ska kunna förhindra olyckor i framtiden. Foto: Getty Images/iStockphoto

Det var förra måndagen som en flicka red på sin häst på en skogsstig vid Torskors, Blekinge. Hon blev avkastad och hästen sprang sedan rakt ut på Stålvägen där den blev påkörd av en bil och avled.

Efter händelsen kom Karlskrona-Lyckå Ridklubb och kommunen enats om att sätta upp hinder på platsen. Det här berättar Sydöstran.

– Nu provar vi detta ett tag och om någon vecka ska vi utvärdera och se om vi behöver justera något. Om vi är nöjda får de helt enkelt stå kvar såhär, säger ridklubbens ordförande Ursula Hass till tidningen.

De nya hindren skulle dock inte kunna stoppa en häst om det händer igen.
– Men förhoppningsvis gör de att hästen måste sakta ner farten innan vägen, säger Ursula Hass.

Den aktuella korsningen, där en gång- och ridväg korsar Stålvägen, har flera gågner förbättrats för att göra den säkrare för ryttare. Där finns skyltar men och knappar som ryttarna kan trycka på innan de når vägen och som gör att lampor börjar blinka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden