Hingstar online
2 november 2011 11:33

Business

Business

Om "Business"

Ras:
Angloaraber

Hingstdata:
Stubin-Le Gregol (FRA)-Dionysos II (FRA) F -96, skm, 167 cm Prem A för angloavel. Godkänd på livstid i Oldenburg Verband.

Uppfödare:
Ann och Mats Gyllenswärd, Växjö

Ägare:
Ann och Mats Gyllenswärd, Ekesås Gård, 355 92 Växjö och Lena Gävert (fodervärd), Hinderstorp 202, 71694 Mullhyttan tel 0768-440155

Telefon:
+46 470 60260, +46 70 699 3309

E-post:
ann.gyllensward@gmail.com

Hemsida:
www.gyllenswards.com

Betäckningsstation:
2013 tjänstgör Business i Tarbes, Frankrike han finns dock tillgänglig via fryst semin som finns lagrad i Skåne och Västra Götaland. Tillgänglig på FAI. Språngavgift 2000:- dräktighetsavgift 90 dgr 5000:- (priser exkl. moms). För mer information om FAI, härstamning, meriter samt frågor om rabatter för flera ston eller med prestation, delbetalning mm kontakta Ann Gyllenswärd. Mer information om härstamning kan också erhållas på http://www.sporthorse-data.com/d?i=10492930

Business är far till championatsvinnare och kvalade till Unghäst VM och breeders i fälttävlan med placeringar upp tom tvåstjärnig klass. Han har även tävlande avkommor i dressyr och hoppning och har avkomma som tilldelats dubbeldiplom på treårstest på Strömsholm. Hans avkommor har vunnit tre BIS titlar och flera Guldmedaljer. Han har själv fått Guld för sina avkommor. Business mäter 167 cm och höjdes 2013 till avelsvärdes klass A i SAAF och har livstidsgodkännande i Oldenburg Verband. Business är den enda anglohingsten i Sverige med internationella meriter och placeringar varav den främsta från England i svår klass. Business bedömdes som fyraåring i kvalitetstävlan som lovande i både gångarter och hoppning. Att Business har talang för flera discipliner visade han genom att samma år bli 2: a i det Öppna Championatet i Fälttävlan. Business tävlades framgångsrikt och utbildades till och med trestjärnig fälttävlan.

Business har ridits av såväl professionell ryttare och använts som läromästare för Young Riders och 50 + i alla discipliner då han har ett fantastiskt psyke och en samarbetsvilja utöver det vanliga vilket bevisas av hans jämna och goda tävlingsresultat med segrar och placeringar. Business har ett utmärkt temperament, en mycket god ridbarhet och en stor kapacitet i form av uthållighet, mod, mental styrka, gångarter och hoppförmåga som han har visat genom sina egna tävlingsresultat.

Business blodslinjer med fransk/svenskt prestationsblod gör honom användbar för all typ av sporthästavel och särskilt för fälttävlan. Han har fått 9, 8 och 9 för sina gångarter.

Business far Stubin vann SM i fälttävlan och gick 1,50 hoppning. På mödernesidan finns ett mycket välrenommerat franskt prestationsblod. Att angloblod är värdefullt i sporthästavel har bland annat visats genom de franska angloarabhingstarna Inshallah och Matcho som använts med stor framgång i Tyskland. Business avkommor är fuxar, bruna och mörkbruna samt skimlar.  Angloavkommor (betäckningar med engelska, arabiska och angloarabiska fullblodsston) får gröna papper i ASVH. Halvblodsston kan registreras via ettstolicens i ASVH eller i Oldenburg Verband. Föl registrerade i Oldenburg kan också delta i Oldenburgs alla aktiviteter.

_business_1_hol-2017

 

Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden