Nyheter
21 augusti 2018 15:28

Hingstarna dominerade holländska PAVO Cup

ChampionatDet var hingstarna som dominerade det holländska unghästchampionatet i dressyr i helgen. Jameson, Imposantos och Total U.S vann varsin åldersgrupp.

Hingstarna dominerade holländska PAVO Cup
Totilas-sonen Total US vann årgångschampionatet för 6-åringar i Holland. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Kim C Lundin

I klassen för 4-åringar gick segern till Marieke van der Puttens och RS2 Dressages KWPN-godkände hingst Jameson RS2 (e Zack-Negro).

Hingsten vann såväl semifinal som final.
– Det är en fantastisk häst med enormt stor galopp, sa årets testryttare, Tysklands Stefanie Wolf, om hingsten enligt Eurodressage.

Tyska Eva Möller red danske Andreas Helgstrands Jovian (e Apache-Tango) till en andra plats i klassen. Även Jovian är godkänd KWPN-hingst och han fick bland annat 100 poäng för sin ridbarhet under championatet. Hingsten är uppfödd av familjen Ten Bosch och var i svensk ägo genom Sophia Skobe Rosén, Stall Säthälla AB i Tranås, tidigare.

Även i klassen för 5-åringar vann en godkänd hingst genom Imposantos (e Wynton-Krack C). Han klättrade till toppen efter att ha varit trea i semifinalen. Stefanie Wolf tyckte att hingsten hade många kvaliteter och både kunde samla och länga sig väl.

Bland 6-åringarna red stjärnan Edward Gal Gaston Glocks KWPN-godkände Total U.S. (e Totilas-Sir Donnerhall) till seger efter att ha klättrat från en andra plats i semifinalen.
– Han är känslig och har stor potential för samling. Galoppen är otrolig, sa Stefanie Wolf om hingsten enligt Eurodressage.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden