Sport
11 juli 2014 10:45
Ridsportplus

Hingstviskaren rider final, igen

Alla hoppryttare vet att passa sig för Niklas Arvidsson när det blir dags att rida mot klockan. Han har dessutom en förmåga att matcha hingstar till stordåd.

Hingstviskaren rider final, igen
Heartbeat-sonen Hasard och Niklas Arvidsson tog sig till 7-årsfinal efter klockrena rundor. Kim Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Genom åren har Niklas Arvidsson ridit många hingstar, både i högsta divisionen och bland unghingstar inför championat. Fast det började tvärtom.

– Från början ville jag bara ha ston för det fungerade jättebra för mig. Sen fick jag ta över ett gäng hingstar när Rolf-Göran Bengtsson flyttade utomlands för flera år sedan. Då fick jag helt enkelt se till att det fungerade. Nu har är hingstar i majoritet i stallet helt klart, berättar Niklas Arvidsson.

Han tog SM-Seger på Click and Cash som också går stora rundan i Falsterbo. I 5-årsfinalen rider Niklas hingsten Cortino som godkändes i år vid bruksprovet. Till 7-årsfinalen på söndag är det Hasard som ska visas fram, han har tidigare tävlats i Falsterbo av Victoria Almgren.

Vad är skillnaden för dig mellan hingstar, valacker och ston?
– En valack kan du alltid säga till om du behöver och sen tuffar de oftast på. Med både ston och hingstar, de är faktiskt väldigt lika, måste du anpassa dig och be om samarbete snarare än att kräva.

Varför får du det att fungera så bra?
– Jag tror att en viktig aspekt är att hos mig får hingstarna vara hästar också, behandlas som vanliga hästar. De går i hage, de rids ute och de har ett liv där de är hästar först och främst.
– Vi tappar ju hingstarna hemma men de har aldrig några problem med att skilja det ena arbetet från det andra. När du svänger runt knuten åt ena hållet är det bocken som gäller, åt andra hållet är det träning och ridning. Hästar är vanedjur, de gillar rutiner, det jobbar jag med för det ger dem trygghet.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden