Blogg
28 april 2014 22:22

Hingstvisning!

Den här veckan har minst sagt varit händelserik. Jan-träning två dagar, Tävling med 5-åringarna och hingstvisning. Det gäller att planera och vara effektiv för att få allting att gå ihop men eftersom man är en riktig hästnörd känns ingenting jobbigt.

Tisdag – onsdag var det träning för Jan Brink hemma på Lynga och det passade bra då vi lade upp träningarna med varje häst som ett genrep inför clinicen som vi visade upp på hingstvisningen. Det är väldigt skönt att vara väl förberedd inför större evenemang som ett mästerskap eller en visning som denna med tanke på att det är så mycket runt omkring man måste ta hand om. Det är tryggt för både mig och hästarna.

I onsdags tävlade jag två 5-åringar. K2 Trampolin som Hannell Dressage Stable äger gick Breeders som 4-åring och har lite mer rutin än den andra som gjorde sin första tävling någonsin.  Båda hästarna skötte sig exemplariskt och Trampolin fick första kvalet klart till Falsterbo med 79,6 procent.

I torsdags var det full rulle minst sagt att rida alla hästar, städa och fixa i stallet inför att hingstarna skulle komma och bygga upp banan och läktare i ridhuset. Det är otroligt många saker som ska göras för att få det att se tiptop ut så därför sammanställde vi en lista på allt som skulle göras som vi sedan prickade av efterhand. Det fungerade väldigt bra tack vare att vi är ett så bra team.

Dagen innan visningen var det dags att hämta huvudpersonerna på Tullstorp. Nämligen de sju hingstarna. Jag och den andra beridaren Marie åkte ner med båda lastbilarna och hämtade hingstarna och en massa packning. Jan och Emelie, som är stallchef/hästskötare, följde också med upp till Lynga. När alla var installerade i sina boxar var det dags för lite ridning på banan så att de fick titta in sig på den dekorerade arenan.

Allting flöt på förvånansvärt bra både innan, under och efter hingstvisningen och det var otroligt kul att så många kom. Uppskattningsvis var det cirka 1 500 personer på plats. Hingstarna visade sig från sin bästa sida och det var rörande att få se Ampere gå så bra. Stor eloge till Ida-Linn och Jan som har gjort ett fantastiskt arbete med honom.

Jan hade även en clinic med oss ryttare från Hannell Dressage Stable med temat ”Nästa generation OS-ryttare” som var väldigt uppskattad. Jag red Cassio och vi visade i huvudsak piaff och passagearbete. Mitt mål som ryttare är att rida OS (gärna redan 2016) och längre fram ta medalj.  

Cassio är den bästa hästen jag någonsin suttit på och drömmen vore att få rida in på en OS-arena med honom.

Den här veckan är det tävling i Willands med Dibrino, Double Diamond II och unghästarna. Nästa vecka bär det av till Ericsberg, där senior-SM ska avgöras. Där kommer Cassio och Beckham starta U25- klasserna.

Ha det bra!

/Kram Marina

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden