Avelsnyheter
29 mars 2020 06:00

Hippoauktionen dubbleras i år

Fjolårets fölauktion på Strömsholm gav mersmak, men gav också arrangörerna lärdomar. I år blir det två auktioner, knutna till andra arrangemang.

Hippoauktionen dubbleras i år
Det blir två olika Hippoauktioner i år, en för hoppstammade föl och en för dressyrstammade föl. (Arkivbild) Foto: Fredrik Jonsving

Under den stora unghästtävlingen på Grevagården i augusti, Champion of the Youngsters, ska det för första gången arrangeras en hoppfölauktion. Det är arrangörerna bakom Hippoauktionen som står för auktionen.

− En insikt från i fjol är att det är svårt att ordna en auktion utan något annat arrangemang som draghjälp. På Champion of the Youngsters rör sig mycket folk, och där finns många som är vana vid att ta fram unghästar, säger Lars Forsström från Hippo Essentia, ett av företagen bakom auktionen.

Exakt vilken kväll det blir fölauktion är inte helt bestämt, men några föl är redan klara.
− Jag har fyra Clarino-föl på gång, och ett av dem ska gå på auktionen. Vi har också klart med ett Casall-föl, säger Lars Forsström, som samtidigt konstaterar att inget av dessa föl ännu är födda.

Den andra auktionen blir i september med inriktning på dressyrstammade föl och platsen blir Djursholms Ridklubb, men inte i direkt anslutning till några tävlingar.
− Däremot kommer det att vara i samband med en clinic som Michelle Hagman Hassink kommer att hålla. Hon tävlar en häst som är min, och har haft fina framgångar det senaste året, säger Lars Forsström.

Hippoauktionerna ska ses som ett komplement till SWB:s elitauktioner under Breeders, och selekteringen går inte till på samma sätt.
− Vi tittar på stammen och på filmer som ägarna skickar in. Sedan har vi inte heller krav på att fölen ska vara registrerade i ett visst förbund, säger Lars Forsström som hoppas att det ska finnas ett drygt tiotal föl till salu på respektive auktion.
− Sedan hoppas vi förstås att läget som råder nu med coronasmitta ska vara annorlunda i höst, så att auktionerna går att genomföra.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden