Körning
8 februari 2015 00:08

Holländsk ledning – Fredrik fyra

Holländaren Ijsbrand Chardon är i knapp ledning efter lördagskvällens sena fyrspannskörning i Bordeaux som var första del i världscupfinalen.

Fredrik Persson var en av tre som körde felfritt men inte tillräckligt fort. Han var 14 sekunder långsammare än den ledande holländaren men har inte långt upp till tredje plats. 50 procent av tidsdifferensen från dagens segrare tas med till söndagens final, där Ijsbrand Chardon startar på noll.

Den regerande mästaren Boyd Exell ligger tvåa. Om han vinner på söndag slår han den tyske legendaren Michael Freunds rekord på fem finalsegrar. Samtliga kuskar kör en första runda i morgon och de tre bästa går till en andra runda om medaljer.

I Fredrik spann går hästarna Corfy, Arctic Horn, Luma de Lux och Thunderbird. FEI:s kommentator har utnämnt Fredrik till ”the evercool Persson” så allt kan hända.

Jörgen Ottosson/Eva Österlund

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden