Hoppning
26 oktober 2017 15:25

Holländsk seger i välmeriterat startfält

StjärnspäckatElmia Scandinavian Horse Show har lockat stora delar av landets allra främsta ryttare. I dagens 1,35-hoppning startade OS-, VM-, EM- och världscupstjärnor blandat med SM-vinnare och andra tunga namn. Segern gick dock till Nederländerna.

Holländsk seger i välmeriterat startfält
Stefanie van den Brink, Nederländerna vann 135-hoppningen med Deejay. Foto: Roland Thunholm

1,35-klassen hade 64 startande och startfältet var minst sagt tungt. I ärlighetens namn får man nog räkna den som en ren uppvärmningsklass för många av ryttarna, men både deltagande hästar och ryttare är hur som helst imponerande och det är inte varje dag publiken får en chans att se alla dessa ekipage i en och samma klass.

Internationella storstjärnor som Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Malin Baryard-Johnsson varvades med tunga namn som Niklas Arvidsson, Stina Lillje, Robin Ingvarsson, Karin Martinsen, Evelina Tovek, Jörgen Larsson, Stephanie Holmén och många andra – dessutom deltog tre OS-hästar genom Yajamila, H&M All In och H&M Cue ChAnna.

171026 Jönköping Stefanie van den Brink, NED och Deejay vann 135-hoppningen. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Stefanie van den Brink och Deejay. Foto: Roland Thunholm

Segrade gjorde Stefanie van den Brink från Nederländerna på Deejay (KWPN val f-08 e Harley VDL-Amulet, uppf Fam. Weenink) och segern gav Stefanie 5000 kronor i prispengar. Tvåa kom Erika LickhammerEdette före Jens WickströmHeartcore BTB.

Även i den pågående 1,45-klassen är startfältet namnkunnigt och flera ryttare låter sina bästa hästar testa Elmias banor i den klassen.

Resultat 1,35

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden