Ponny
17 oktober 2020 10:36
Ridsportplus

Holländsk topponny till Sverige: ”Kunde inte motstå”

DressyrHan är godkänd hingst, tidigare holländsk mästare i dressyr och nu såld till Sverige. Det är 12-åriga Frida Öjeblad som blir ny ryttare på Cappucino Royale G. "Vi kunde inte motstå honom," säger ryttarens mamma Helena Öjeblad.

Holländsk topponny till Sverige: ”Kunde inte motstå”
Frida Öjeblad tillsammans med Cappucino Royale G. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hingsten Cappucino Royale G (f 2010 e Casino Royale K-Bavarottie, uppf Ludger Fühner) föddes i Tyskland och det var också där han började sin karriär innan han såldes till Holland och för att tävlas av Micky Schelstraete 2016.

Frida fick en väldigt härlig känsla. Helena Öjeblad om provridningen.

Ekipaget vann holländska mästerskapet inomhus 2017 och har också gjort några internationella starter.

Men nu är det alltså 12-åriga svenska ryttaren Frida Öjeblad som har tagit över tyglarna på hingsten.
– Vi gick i tankar om att hitta en ny ponny till Frida. Vår tränare Elin Aspnäs visade en film och vi kunde inte motstå honom, berättar mamma Helena Öjeblad.

Vacker och energisk

Det blev en resa till Holland och hingsten fortsatte att charma svenskarna.
– Han är otroligt vacker med massa energi. Frida fick en väldigt härlig känsla, säger Helena Öjeblad.

Familjen Öjeblad bor i Nybrostrand öster om Ystad i Skåne. Frida Öjeblad tävlar på hög nivå i både hoppning och dressyr. Under hösten ska hon rida final i lag-SM i både hoppning och dressyr. I hoppningen är det ponnyn Easter Dawn som gäller, i dressyren Charles WE.

EM är målet

Dressyrintresset väcktes när hon kom tvåa i Mats Mellbergs cup förra året och nu vill hon fortsätta utvecklas i grenen. Målet är att rida EM.

Cappucino Royale G, eller ”Cappi”, som han kallas, har mycket kraft och energi. Nu står han hos Frida Öjeblads tränare Elin Aspnäs för träning.
– Frida åker dit så ofta hon kan för att lära känna honom och få så mycket hjälp som möjligt i början. Det gäller att hitta knapparna, säger Helena Öjeblad.

Enligt Eurodressage har Cappucino Royale G har också hunnit med att bli far till två godkända söner, Caspar H och Top Champion.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden