Nyheter
3 januari 2019 13:02

Hon blir tillfällig vd för HNS

RekryteringStyrelsen för Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, har utsett en tillfällig vd med anledning av tidigare vd:n Stefan Johansons hastiga bortgång.

Hon blir tillfällig vd för HNS
Karolina Lagerlund. Foto: Anna Nyberg

Det är Karolina Lagerlund som tillfälligt tar över posten som vd. Det här berättar HNS i ett pressmeddelande.

Karolina Lagerlund har en masterexamen i husdjursvetenskap och har arbetat på HNS sedan början av 2012, under senare tid med mycket samhälls- och myndighetskontakter, hästnäringens utbildningsfrågor och kommunikation.
– Jag tar på mig det här uppdraget i en oväntad, speciell och mycket sorglig situation, säger Karolina Lagerlund i pressmeddelandet.

– Jag känner ett starkt stöd från hela styrelsen och ska göra mitt yttersta för att tillsammans med mina kolleger driva HNS verksamhet vidare i enlighet med fattade beslut och i Stefan Johansons anda.

Karolina Lagerlund har arbetat nära Stefan Johanson i flera projekt och är väl insatt i HNS verksamhet. De externa uppdrag som Stefan Johanson hade kommer inte att ingå i hennes uppdrag
– Att Karolina nu ställer sig till förfogande i denna för HNS svåra situation är jag och styrelsen mycket tacksamma för, säger Mats Denninger, styrelseordförande HNS, i pressmeddelandet.

HNS styrelse har också beslutat att inleda rekryteringen av ny vd.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden