Sport
14 juli 2014 09:05
Ridsportplus

”Hon har allt”

Patrik Kittel kan inte prisa sin Deja nog och segern var en härlig upplevelse på hemmaplan för både häst och ryttare. På plats fanns hennes uppfödare Marie Haward, idag som så ofta, rörd till tårar över stoet. (uppdaterad med videoklipp från küren)

”Hon har allt”
Patrik Kittel showar till publikens stående ovationer och Deja accelerarar. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Patrik Kittel förmedlade direkt efter sin ritt hur otroligt nöjd han var med sitt sto och det var en upplevelse för publiken att få vara med på starten av vad som förhoppningsvis blir en lång internationell karriär.

Patrik har under sin karriär ridit många GrandPrix-hästar och de är sinsemellan mycket olika. Tidigare var han inte inne på ston utan red mest hingstar och valacker, nu låter det annorlunda.
– Allt är så lätt med Deja, från det du sitter upp så är hon med på noterna och frågar: Vad vill du?
– Hon är faktiskt den enda som kan konkurrera med min vackra fru, säger Patrik och skrattar.


Congratulations darling!

Stoet har uppenbar talang som gör att Patrik är angelägen om att skynda långsamt, hans plan är inte att ta Deja till VM, hon är fortfarande orutinerad.
– Samtidigt är hon fantastiskt obekymrad över omgivningarna och klarar miljön här otroligt bra, menar han.
– Till VM vill jag ta med två hästar om vår förbundskapten är med på det, i alla händelser åker jag till pre-campen med två och det är Scandic och Toy Story som är aktuella.
– Nu ska jag njuta lite åt att ha vunnit här hemma i Sverige, inför storpublik och med mina fantastiska hästar.


Marie Haward med den stora WDM-trofén tillsammans med Patriks hustru Lyndal Oatley.

Deja är född bara några mil från tävlingsplatsen hos Marie Haward som följer sin uppfödning så mycket det bara går på tävlingar ute i Europa. Patrik har från Marie köpt ett halvsyskon till Deja, ett föl efter Sezuan undan stoet Donellie.
Under dagens kür var Marie givetvis på plats och både hon och hennes man var tagna.
-Jag kan inte beskriva hur det känns att se Deja inne på banan, det finns inte ord nog för det, inga tillräckligt stora för det jag känner, säger Marie Haward.
– Hjärtat gick jättefort innan de skulle rida in, jag hade ont i magen och sen när det lättade och jag började njuta av ritten så kom tårarna, det var magiskt. Det här är möjligt bara för att jag har världens bästa ryttare och samarbetspartner, han är magisk.

Deja ochh Patrik Kittel i hennes kür med speciellt framtagen musik. Nu blir det dock en ny, Deja ska ridas till Maneater av Nelly Furtado.

 

Patrik Kittel och Deja i GP-klassen i Falsterbo.


Coola Deja i tävlingstallet flera timmar före start.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden