Sverige
14 januari 2019 15:43

Hööks Hästsport får ny ägare

FörsäljningDen stora hästsportkedjan Hööks har fått nya ägare. "Jag är mycket glad att få den här affären till stånd" säger Karl-Johan Blank, ägare av Jula-koncernen som nu köpt 100 procent av Hööks.

Hööks Hästsport får ny ägare
Karl-Johan Blank och hans familj är hästintresserade och ser positivt på köpet av Hööks Hästsport. Foto: Jula

Hööks Häststport är Skandinaviens ledande företag inom hästsport. Som Ridsport tidigare berättat var det redan i höstas aktuellt med att Hööks skulle få nya ägare (läs mer här). Nu har affären genomförts.

I ett pressmeddelande meddelas att Jula Holding-koncernen köper 100 procent av Hööks. Jula-koncernens ägare Karl-Johan Blank har själv ett stort hästintresse och han ser stora möjligheter med köpet.
– Familjen har alltid haft hästar. Mitt intresse började med ridsporten, sedan är det travsporten som tagit över mer och mer. Jag är mycket glad att få den här affären till stånd, säger Karl-Johan Blank i ett pressmeddelande.

Jobbar vidare med expansion

Även Hööks VD Joachim Höök ser ljust på affären.
– Detta är mycket positivt för Hööks, vi får nu en stark och långsiktig ägare, ett familjeföretag som kan fortsätta att utveckla företaget och jobba vidare med expansionen i Norden, säger Joachim Höök.

Jula är ett familjeföretag som grundades 1979. Huvudkontoret finns i Skara och koncernen omsatte cirka 7 miljarder kronor förra året. Hööks startade som ett sadelmakeri i Eksjö 1931. Hööks Hästsport startades 1976 och företaget omsätter cirka 500 miljoner kronor årligen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden