Sverige
1 december 2022 14:30
Ridsportplus

Hoppryttare sålde utmätt häst – åtalas

ÅtalEn hoppryttare sålde tidigare i år en häst som hon hade i träning. Nu åtalas kvinnan, då hästen enligt Kronofogden var utmätt och planerad att säljas på exekutiv auktion.

Hoppryttare sålde utmätt häst – åtalas
En hoppryttare åtalas nu för att ha sålt en häst som var föremål för utmätning hos Kronofogden. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det hela grundar sig i en tvist mellan hoppryttaren och en säljare, som anser att ryttaren är betalningsskyldig för en tidigare hästförsäljning som aldrig blev av. Skulden, som sägs ligga på 250 000 kronor, hamnade hos Kronofogdemyndigheten då de båda parterna inte var överens.

I april fick hoppryttaren veta att Kronofogdemyndigheten beslutat om utmätning av en häst hon hade i stallet, värderad till cirka 250 000 kronor. Ryttaren stod vid tillfället som ägare till hästen, men i förhör säger hon att det egentligen var hennes pojkvän som ägde hästen.

Hästen tävlades under våren och såldes sedan vidare under sommaren. I kontraktet med den nya köparen stod ryttarens pojkvän som ägare och säljare. Men Kronofogdemyndigheten anser att det var hoppryttaren själv som ägde hästen, och Kronofogden planerade därför att sälja den på exekutiv auktion för att reglera skulden.

Ryttaren nekar till brott då hon menar att hon inte ägde hästen, men hon åtalas nu för överträdelse av myndighets bud – ett brott som kan ge böter eller fängelse i högst ett år.
– Jag har förfogat över egendomen, men det var fel av mig att uppge mig som ägare av hästen utan några som helst papper på det, säger kvinnan i förhör.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden