Sverige
21 november 2022 10:40

Kvinna åtalas för vanvård – höll hästar utan ligghall

ÅtalEn hästägare i Örnsköldsvik står åtalad för brott mot djurskyddslagen, då hon haft sina hästar utomhus under lång tid men inte sett till att de har någonstans att vila.

Kvinna åtalas för vanvård – höll hästar utan ligghall
Kvinnans hästar gick ute utan ligghall i sex månader. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Under våren fick kvinnan besök av kontrollanter från länsstyrelsen på gården utanför Örnsköldsvik. Det fanns då ett antal brister som behövde rättas till, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

Det handlade om brister i de två hästarnas miljö – bland annat att de inte hade någon torr plats att vila på – men sedan kontrollen i april har inte kvinnan åtgärdat problemen.

När hon förhördes för misstänkt djurskyddsbrott i oktober berättade kvinnan att hästarna under flera år gått på lösdrift med tillgång till ligghall och bete. Men förra hösten blev hon tvungen att flytta hästarna då marken skulle plöjas, och då uppstod problemen som hon nu åtalas för.

Enligt tidningen står det i åtalet att kvinnan nekar till brott, men hon ska ha erkänt bristerna i förhör – det ska ha berott på saker hon inte kunnat påverka och varit oavsiktligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden