Hoppning
6 december 2016 22:25

Hundratals hopp mot cancer

Stenungsunds hoppryttarförening utmanade ryttarna. För varje hopp över Fuck Cancer-hindret skänkte föreningen en summa till "Ung Cancer. Utmaningen antogs friskt i helgen - totalt hoppades hindret en bra bit över 500 gånger.

Hundratals hopp mot cancer
Anna Binnberg och Cassiopeia över föreningens Fuck Cancer-hinder. Rebecka Stefanoska

Det var tredje året i rad som Stenungsunds hoppryttarförening arrangerade sin ”Christmas Show” på Grevagården med tävlingar på regional och nationell nivå för häst och ponny. Lena Tegenfeldt, vice ordförande i föreningen, berättar att de haft en kanonhelg.
– Våra fantastiska funktionärer tillsammans med sponsorerna har gjort detta till den bästa Christmas-showen ever.

Arrangörsklubben påannonserade en utmaning inför helgen: För varje hopp över klubbens Fuck Cancer-hinder skänkte föreningen fem kronor till ”Ung Cancer”. Det blev sammanlagt 564 hopp.
– Här hängde publik och sponsorer på den utmaningen och totalt blev det cirka 4 000 kronor till Ung Cancer, berättar Lena Tegenfeldt.
Det pärlades också armband mellan ritterna som gav organisationen ”Aldrig Ensam” (verksam mot psykisk ohälsa) cirka 2 500 kronor.

Tävlingens högsta klass var en 1,40 och denna vanns av Anna Binnberg, Grevagårdens Ryttarförening, på Cassiopeia (SWB, sto, f-06 e Camiell-Flamingo Z – Falleur, uppf Malin Blad). Ekipaget har haft framgångar i lägre klasser tidigare men slog nu till med en fullträff på hemmaplan.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden