Sportnytt
12 augusti 2021 06:20

I dag avgörs SM för ponny och children

SM i hoppningFörst har ett 20-tal finalister vaskats fram i varje kategori. I dag avgörs det vilka tre i varje kategori som får medaljer runt halsen, när finalerna i SM rids för ponny och children.

I dag avgörs SM för ponny och children
I dag avgörs finalerna i ponny-SM och SM för children. Foto: Roland Thunholm

B-ponnyerna inleder dagen på Mantorp Hästsportarena, och där har 49 ekipage i första omgången decimerats till 20, varav sju har nollat i båda de tidigare omgångarna.

Bland C-ponnyerna är det 56 ekipage som blivit 23 inför finalen. Saga Dagbäck från Heby RF med Parcglas Splendid Tiara är ensam nolla hittills, men har Julia Cissig från Billdal och Woodfield Night Light hack i häl med bara ett tidsfel.

I kategori D var det från början 57 ekipage, och av dem är 24 med i finalen.
Ellinore Edgren från Sunne Ryttarförening med Shanbo Ciaran och Ellen Hammarström, Mitt Hjärta Ridsportförening med Ocean Des As går båda in i finalen med noll fel.

Childrenekipagen har minskat från 42 till 21, och sex av dessa är felfria, däribland guldmedaljören i inverkans-SM för children, Mathilda Hansson.

Inverkans-SM för ponny avgörs i höst.
Ridsport finns på plats och följer tävlingarna i ord, bild och film.

Startlistor och resultat

Equisport sänder

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden