Hoppning
8 februari 20:43

Idel nollor för svenskarna i Abu Dhabi

InternationelltDe svenska hoppryttarna som befinner sig i Abu Dhabi för premiären av League of Nations värmde upp med finfina resultat under torsdagen. Allra bäst gick det för den blågula världsettan.

Idel nollor för svenskarna i Abu Dhabi
Henrik von Eckermann och Iliana, här på EM 2023, var högst placerade av svenskarna på torsdagen. Foto: Kim C Lundin

Torsdagen på det femstjärniga meetinget i Förenade Arabemiraten avslutades med en 1,50-klass med separat omhoppning. Många av världens bästa hoppryttare befinner sig i Abu Dhabi denna vecka för att rida den nya nationshoppningserien League of Nations, vilket gjorde att det var stjärntätt i startlistorna redan idag.

Tre av de fyra svenska lagryttarna kom till start och samtliga tog sig till omhoppningen, där Henrik von Eckermann som vanligt var snabb med Iliana. Idag var det dock två ryttare som var ännu snabbare, när världsettan fick se sig passerad av först Marlon Modolo Zanotelli och sedan även Richard Howley. Irländaren var i en klass för sig när han vann med över en sekund till godo, i sadeln på blott 9-årige Zodiak du Buisson Z (ZANG val f -15, e VDL Zirocco Blue-Dutch Capitol Z, äg HK Horses).

Peder Fredricson har endast gjort en större internationell tävling med nya tillskottet Alcapone des Carmille, som tidigare reds av Angelie von Essen. Nu höll sig ekipaget väl framme efter Peders lyckade satsning i omhoppningen, som räckte till en femteplats.

Även Rolf-Göran Bengtsson knep en fin placering efter två felfria rundor med Lyjanair – ekipaget slutade som åtta i den 47 ekipage stora klassen.

Inte ett hinder föll

I den inledande 1,45-klassen tidigare under dagen luftade samtliga fyra svenska lagryttare sina hästar – här var Antonia Pettersson Häggström placerad tia med andrahästen Komme Vous.

King Edward, Vroom de la Pomme Z och Zuccero var alla felfria på hinder, även om de två förstnämnda tog det lugnt och drog på sig ett antal tidsfel i uppvärmningsrundan som reds som tidshoppning.

Premiäromgången av League of Nations rids på söndag 10.30 svensk tid och kan följas via FEI-TV/ClipMyHorse. Ridsport direktrapporterar från nationshoppningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden