Avelsnyheter
12 september 2019 09:23

I´m Very Special F kunde inte räddas

Godkänd hingstFlemminge Gårds egenuppfödda hingst I´m Very Special F 1349 har fått avlivas efter sviterna av en testikelomvridning. ”Han fick skador i buken som det inte gick att göra något åt”, säger Eva Gudmundsson.

I´m Very Special F kunde inte räddas
Godkände hingsten I'm Very Special F har fått avlivas, endast sex år gammal. Foto: Laila Berglund

I´m Very Special F 1349 är född på Flemminge Gård men är grundregistrerad i KWPN. Han tillhör I´m Special de Muzes första årgång och är ue Guidam.
Hingsten drabbades av en testikelomvridning och sviterna av den, skador i buken, gjorde att det trots stora insatser inte gick att rädda hingsten. Ägarna tvingades ta det tunga beslutet att avliva den blott 6-årige hingsten.
– Vi vill tacka alla som hjälpt oss den sista tiden att göra avslutet så lindrigt som möjligt för honom: veterinär Ulrika Lindström, Mantorps hästklinik, Strömsholms kirurg Elin Skärlina med personal och inte minst hans ryttare Björn Svensson, säger Eva Gudmundsson.

Hingsten har ett 30-tal avkommor.
– Vi önskar varmt lycka till för de som har avkommor efter honom och gratulerar till ett val av en fantastisk hingst. Trots hans korta tid i aveln tror vi att han kommer att lämna ett avtryck, konstaterar Eva Gudmundsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden