Hoppning
22 februari 18:24

Infekterad ryttarkonflikt efter världscupen i Bordeaux

Ord mot ordDen norska ryttaren Marie Valdar Longem har anmält den tidigare världsettan och OS-medaljören Kevin Staut för misshandel i samband med världscupen i Bordeaux i början av februari. Staut nekar och har gjort en motanmälan mot norskan som han menar gått till plötslig attack mot honom på ett hotellrum.

Infekterad ryttarkonflikt efter världscupen i Bordeaux
Den tidigare världsettan och OS-medaljören Kevin Staut är en av de inblandade ryttarna. Arkivbild: Roland Thunholm

Enligt sajten World of Showjumping dejtade de båda ryttarna varandra i samband med tävlingarna i Frankrike. Under natten mellan den 2 och 3 februari hamnade paret i bråk på ett hotellrum, någonting som anmälts både till polis och till FEI och som den franska sajten Lèquipe var först med att rapportera om.

Enligt anmälan som Marie Valdar Longem har gjort eskalerade bråket som uppstod till fysisk misshandel där hon uppger att Kevin Staut ska ha skallat henne efter att hon tagit hans telefon. Detta ska ha lett till såväl hjärnskakning som näsblod, något som också dokumenterats medicinskt i samband med händelsen.

Nekar till anklagelserna

Kevin Staut har å sin sida hela tiden nekat till anklagelserna och uppger via sin advokat istället att det är norskan som plötsligt under natten har attackerat honom både fysiskt och verbalt. Skadorna på Marie Valdar Longem menar Staut har uppstått när han försökt skydda sig själv.

Marie Valdar Longems advokat Antonin Lévy säger till World of Showjumping att Stauts anklagelser mot hans klient och att han själv framställer sig som ett offer i händelsen ”övergår förståndet”.

Pågående utredning

Såväl Kevin Staut som Marie Valdar Longem har fått vård efter händelsen som nu är under utredning enligt en FEI-representant som World of Showjumping varit i kontakt med.
– Jag kan bekräfta att båda parter har fyllt i ett incidentformulär och att FEI utreder de påstådda händelserna i enlighet med FEI:s Safeguarding Policy Against Harassment and Abuse, säger en FEI-representanten till sajten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden