Fälttävlan
8 november 2017 09:43

Inga mer mästerskap för OS- och VM-vinnaren

Trappar nerMichael Jungs flerfaldiga mästerskapsvinnare La Biostheque Sam har tävlat färdigt på mästerskapen.

Inga mer mästerskap för OS- och VM-vinnaren
Michael Jung och Sam med av sina många medaljer. Här vid OS i London 2012. Foto: Roland Thunholm

Världsettan Michael Jung och La Biostheque Sam (val f 2000 e Stan the Man xx-Heraldik xx) har varit en duo sedan 2005 och har tagit en rad mästerskapsmedaljer, inklusive VM-guld, EM-guld och OS-guld såväl 2012 som 2016. Nu blir det inga mer mästerskap för Sam.

I fyrstjärniga Pau nyligen strök Jung sin häst innan dressyren sedan han inte känts helt okej, men det ska inte vara någon fara med Sam och väl hemma var han åter fräsch enligt Jungs uppdatering på Facebook. Däremot har ryttaren bestämt att Sam inte ska gå fler mästerskap.

Grand Prix Replay, som rapporterar från presskonferensen vid Stuttgart German Masters, skriver att Michael Jung inte vill sätta den press på Sam som det blir vid lagtävlingar på mästerskap. Nu kommer Jung och hans 17-åriga stjärna i stället att tävla de kortare CIC-klasserna, skriver Grand Prix Replay.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden